Komentarze: 2 wpisy.
TREŚĆ NEWSA:
składniki (na porcję dla 2 os.)
- Paluszki rybne (np z dorsza) ok 250 gr
- Ryż naturalny brązowy (2 torebki x 100g)
- Ogórek lub pomidor (do przybrania)

- Oliwa
- Przyprawa do ryb
- Kurkuma
- Warzywko / Vegeta / etc

Przygotowanie

- Wodę na ryż zagotować, do wrzątku dodać warzywka i trochę kurkumy, następnie wrzucić ryż, zagotować do końca
- Rozgrzać na patelni oliwę pamiętając, że później będzie potrzebna do polania ryżu. Wrzucić paluszki, rumienić kilka minut z jednej strony jednocześnie wierzch pokryć przyprawą do ryb. Odwrócić paluszki, gdy spód będzie zarumieniony lekko, posypać przyprawą z drugiej strony, po kilku minutach znów odwrócić. po ok 2 minutach zdjąć.
Ogórki pokroić w talarki

Podawanie

Na talerz wysypać ryż, wyłożyć rybę, tłuszczem z ryby polać ryż, przystroić ogórkiem bądź innym warzywem. Można podawać wraz z gorącym czerwonym barszczem do popicia.

Zdjęcia

Galeria w Picasa
|| Wróć do Newsów ||

imię: Szpieg po raz drugi
dnia: 2009-01-27
IP: 84.201.210.*
Nie, nie, nie. Ryż źle, panierka źle. Nie należy mieszać węglowodanów (ryż, panierka) z tłuszczami (ryba). Bo od tego się tyje. Oddzielnie, oddzielnie, usmażyć rybkę i zjeść z warzywami. Albo sam ryż z warzywami...
----------
imię: Szpieg
dnia: 2009-01-27
IP: 84.201.210.*
NIE, NIE, NIE.
----------
.
© 2005 Copyright civril.pl